Myndigheter och kommuner genomför ständigt en mängd åtgärder för att samspelet mellan trafikanter ska bli så bra som möjligt. Nya lagar stiftas, cyklister får cykelbanor, olika kampanjer genomförs o.s.v. Det är mycket viktigt att vad som än görs så måste vi alla både ha kunskap, förståelse och acceptera den miljö och de regler som ska samordna din framkomlighet. Vi trafikanter har många olika skäl till att vistas i trafiken. En del ska till arbetet eller till skolan. Andra kanske är på väg till mataffären eller ska besöka en kompis. I
umgänget med andra trafikanter måste du vara ödmjuk.
Det är ingen nyhet att ditt sätt att köra, omedelbart påverkar företagets driftsekonomi!

Det finns ett riktigt bra sätt att undvika onödiga kostnader och miljöförstörande utsläpp från ditt fordon, utbildning.

Oavsett om du kör någon form av bil, lastbil, buss eller maskiner så finns det en del att göra så att driftskostnaderna sänks samt att man skonar miljön från onödiga utsläpp.

Använd bränslet till att driva fordonet framåt, inte till att värma bromsarna!

Det är oftast förarens körsätt som är den mest betydelsefulla faktorn när det gäller bränsleförbrukning. Var förutseende – planera med framförhållning!

Visste du till exempel att det skulle behövas cirka 120,000 tankbilar för att transportera bort stockholmstrafikens årliga utsläpp?

LANI AB har utbildningar i Ecodriving, där vi anpassar utbildningen i stort sett vilken plats som helst i Sverige till dina specifika behov och använder era egna fordon/maskiner för det mest rättvisa resultatet.