Spar tid och pengar

Med den nya generationen färdskrivare från VDO kan du automatiskt kopiera färdskrivarens massminne och förarkort via GPRS eller WLAN. Tillsammans med en Remote Download Device (DLD) kan färdskrivardata fjärravläsas.
Det sparar tid och pengar samt underlättar för åkerierna att följa de lagkrav som finns kring insamling av färdskrivardata
För att skicka information från färdskrivaren till kontoret eller TIS-Web används en DLD (Download device). VDO har tagit fram två olika varianter, en för avläsning via WLAN (trådlöst nätverk, short range) och en för avläsning via GPRS (mobilnätet, Wide range).

Processen med att slösa tid på att tömma färdskrivare är förbi

DLD är en trådlös lösning för överföring av massminne och förarkortdata, från fordonet till kontoret. Nu finns färdiga fjärrnedladdningspaket för alla bilmodeller. Tillsammans med TIS-Web, en internetbaserad tjänst för utvärdering och analys av färdskrivardata, kan åkeriet enkelt analysera kördata och få en automatisk kontroll över kör- och vilotider samt se fordonens nyttjandegrad.

Färdskrivaren har flera funktioner som underlättar hanteringen för åkeriet. Hämtningsprocessen styrs från kontorets dator. Företagskortet lämnas kvar på kontoret och behöver aldrig sättas in i den digitala färdskrivaren. I enlighet med lagen kopieras både förarens och fordonets uppgifter säkert och överförs direkt till ett dataarkiv, som TIS-Web.

Chaufförerna slipper åka till kontoret varje gång de ska kopiera färdskrivardata

Oavsett om fordonet kör i Sverige eller utomlands, står still och har tändningen avslagen så kan fjärrnedladdning ske. Chaufförerna slipper åka till kontoret varje gång de ska kopiera färdskrivardata, vilket hittills varit ett måste och inneburit ett stort logistiskt problem för många företag.